O nutriție echilibrată și corectă asigură bebelușilor o creștere sănătoasă și, în același timp, o moștenire pe care le-o lasăm pe viață. De aceea, credem cu tărie că obiceiurile sănătoase se formează din fragedă pruncie.
Cine suntem?
Misiunea noastră este să îmbunătățim calitatea vieții bebelușilor, prin dezvoltarea unei relații sănătoase cu mâncarea. În acest sens, venim în ajutorul părinților, prin alcătuirea unui plan alimentar cu ajutorul unui specialist în nutriție, creat special pentru fiecare etapă de dezvoltare a bebelușilor dumneavoastră. Astfel, ne asigurăm că aceștia beneficiază de o hrană bogată în nutrienții importanți pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă, păstrându-le sănătatea intactă.
Oana Iliescu
Founder & CEO
Se spune că lucrurile bune și mărețe se nasc din dragostea pentru copii. Și se mai spune că schimbările au loc în momentele de cumpănă.
O experință neplăcută de care am avut parte, atunci când am pășit pentru prima dată pe drumul anevoios al diversificării, m-a adus aici. Fiind in deplasare, pentru a fi alături de mama mea, care subit primise vestea că trebuie să se opereze, ca urmare a unei afecțiuni cardiace, am hrănit-o pe fetița mea, la cină, cu mâncărică din borcănel, din comerț. Fiind forțată de împrejurări, am sperat că o singură dată nu poate fi atât de grav. A fost. Vomitat excesiv, deshidratare acuta, peste 6 ore petrecute cu perfuzie la Spitalul de Urgență… Cu confirmarea din partea medicului ca nu exista noțiunea de Bio, cu termen de valabilitate atât de prelungit, decât dacă se folosesc aditivi și conservanți alimentari.
În acea clipă a avut loc declicul, moment în care am hotărât că e nevoie de o schimbare.
Am plecat de acolo cu inima strânsă și cu lacrimi în ochi de neputință față de suferința fetiței mele. De milă față de mămicile, care au fost cu mine în aceeași încăpere, în acea noapte și care, la rândul lor, ar fi făcut orice ca puii lor să nu mai sufere. De ciudă, întrucât nu puteam face ceva, în acel moment, să le ajut să treacă mai ușor peste acea noaptea neagră. Din recunoștință față de medici și față de asistente, pentru că, deși erau, în mod evident, depășiți de situație și ca număr, făceau un efort colosal să aducă o fărâmă de alinare și de speranță în sufletul părinților.
De acolo până aici a fost un singur pas - făcut în decursul unui an de zile. Perioadă în care am adunat o echipă de oameni dedicați alimentației sănătoase, părinți minunați și dornici de schimbare. Schimbarea în bine, pe care o tot căutăm, când ea, de fapt, se află în noi.
De aceeași schimbare am avut parte și în momentul în care am născut-o pe fetița mea, Sophie.
După ce am absolvit Facultatea de Drept și am profesat o perioadă într-o corporație, iar mai apoi într-o casă de avocatură, am reușit să îmi văd viața în următorii ani din poziția de observator pasiv. Nu era viața pe care mi-o doream și pentru care venisem aici. Iar fetița mea a venit să mă învețe o lecție. Pe care o aprofundez zilnic cu o sete și cu o bucurie fără margini.
Mi-am dorit să ajut mai departe, la rândul meu și, în același timp să am un loc de muncă, care să îmi permită să fiu mai aproape de ea, decât aș fi fost în mod normal. Am reușit.
Așa a luat naștere Sophie's Choices - Alergerile [alimentare ale] Sophiei. Din dorința de schimbare în bine, din dragostea față de cei mici și pentru o alimentație curată, care să le asigure o creștere sănătoasă și armonioasă. Sophie's Choices oferă daruri și părinților, daruri extrem de importante într-un cotidian tot mai aglomerat - daruri de timp pentru a-și reîncărca propriile baterii prin activități exclusiv pentru ei și pentru a avea grijă de toate relațiile din viața lor: timp pentru viața de familie, pentru relația de cuplu și pentru prieteni. Astfel, ne dorim să pavăm un drum mai ușor pentru ca părinții să se întoarcă la puii lor cu timp și atenție doar pentru ei, pe care să-l dedice pentru activități în aer liber, extra joacă și, bineînțeles, extra îmbrățișări!
Abia aștept să creștem împreună!
Gabriel Nicolescu
Head Chef
Se consideră un perfecționist și și-a început cariera în urmă cu peste 20 de ani în gastronomie, iar una din cele mai mari reușite ale carierei sale este faptul că a avut plăcerea și onoarea de a lucra alături de Raymond Blanc și Executive Chef - Clive Fretwell de la Brasserie Blanc din Londra. Raymond Blanc este proprietarul restaurantului de 2 stele Michellin - Le Manoir aux Quat 'Saisons, un hotel-restaurant din Great Milton, Oxfordshire, Anglia.
După experiența gastronomică din Regatul Unit, a revenit în țară cu speranța că poate aduce schimbarea și aici. Se descrie ca o persoană ambițioasă, capabilă de muncă în echipă și care aspiră întotdeauna la mai mult din punct de vedere al carierei. Se consideră o persoană sociabilă și strictă în același timp pe plan profesional, lucrând cu precizia unui perfecționist. Totodată, este o persoană deschisă schimbărilor în bine și oricărei oportunități de a aduce un plus valoare prin prisma experienței profesionale vaste.
Eugenia Dobrescu
Consultant nutriționist certificat Plant Based Nutrition și consultant în lactație IBCLC
Îndemnul pe care l-am primit la vârsta de 21 de ani, odată cu primul loc de muncă a fost “Să îți placă ceea ce faci și să faci ceea ce îți place!”
Ținând cont de acest lucru, în 2011, odată cu experiența de mamă am inițiat proiectul Diversificare.ro. În scurt timp, Diversificare.ro a devenit ghidul complet al părinților interesați de diversificarea alimentației bebelușului, nutriția copilului în general și obiceiurile alimentare sănătoase.
Din 2012 am avut oportunitatea de a adăuga cunoștințelor de nutriție acumulate, altele noi, în domeniul alăptării și lactației.
În 2014 am absolvit cursul de Tehnician Nutriționist organizat de ANATECOR (Asociația Terapiilor Complementare din România) sub îndrumarea valoroasă a doamnei professor Dr. Floarea Damaschin.
În 2015 am obținut certificarea internațională în lactație IBCLC, cea mai înaltă certificare în domeniul alăptării și lactației, certificare reînnoită în anul 2020.
Între anii 2013-2018 am lucrat în cadrul Spitalului Marie Curie din București, în Secția de Terapie intensivă nou-născuți condusă de domnul Dr. Cîrstoveanu. În postura de consultant în lactație în cadrul secției le-am oferit mamelor informații și sprijin pentru ca acestea să le poată oferi bebelușilor lor, născuți prematur sau cu grave afecțiuni medicale, cea mai bună hrană, laptele matern.
În aceeași perioadă, cel de-al doilea rol pe care l-am avut în cadrul secției, a fost acela de inițiator și manager de proiect al primei Bănci de Lapte Matern din România.
Din aprilie 2018 prima Banca de Lapte Matern de la Spitalul Marie Curie funcționează, iar aici, anual, 400 sute de nou-născuți cu afecțiuni grave primesc hrana perfectă, laptele matern de la mama proprie sau donat către Banca de Lapte.
Tot în 2018, am obținut certificarea de consultant nutriționist specializat în dieta bazată pe plante, certificare oferită de Centrul pentru Studii în Nutriție T. Colin Campbell prin intermediul Universității eCornell din Statele Unite ale Americii.
De aproape 10 ani pe lângă proiectele menționate deja, am consiliat si informat sute de familii pe tema alăptării, diversificării alimentației și nutriția copilului.
Obiectivul principal este acela de a le oferi părinților informații complete despre cum pot avea obiceiuri alimentare sănătoase încă din prima zi de când devin părinți și cum pot transfera către copii aceste valori aducătoare de sănătate.
Din 2019 am devenit mamă pentru a treia oară, având astfel posibilitatea de a experimenta pe deplin bucuriile, dar și provocările alăptării și diversificării alimentației cu solide. Însă pentru noi, finalul este unul plin de bucurii, acum toți trei fiind alăptați și diversificați cu succes, iar primii doi, mai mari, chiar bucătari câștigători în cadrul unui show culinar TV.